Сјајна екипа из Института Михајло Пупин састављена од наших колега Немање Нешића, Братислава Планића, Николе Антића, Стефана Ђурова, Ђорђа Рађеновића, Ивана Милошевића, Младена Илића и Уроша Милића освојила је недавно шампионат фудбалске ИТ лиге. Лига се играла од новембра до маја, а за шампионски пехар се борило осам екипа.

Титулу најбољег асистента лиге са 27 асистенција на 17 утакмица понео је наш колега Иван Милошевић. Поред ових асистенција постигао је и 20 голова, што је по учинку најбољи збирни коефицијент лиге.

Наше колеге су освојиле и новчану награду у износу од 100.000,00 динара и једногласно одлучиле да новац донирају у хуманитарне сврхе и то Дечијој онколошкој клиници Тиршова, показавши на тај начин хуманост на делу и велика срца.

Институт Михајло Пупин за своје запослене већ годинама уназад организује термине за фудбал два пута недељно у спортском центру Енфилд. „Неизоставни део сваке утакмице било је дружење после спорта, такозвано треће полувреме. Ово нам је пружило прилику да се упознамо са колегама из Института ближе него до сада, али и да упознамо друге колеге из фирми учесника лиге“, каже Братислав Планић, Chief Technology Officer у Институту Михајло Пупин. Осим рекреативног бављења фудбалом нико се не бави професионално спортом, па ова титула добија на тежини и значају.

Колеге су сагласне да им овакав вид активности много значи, пре свега због здравља и одржавања физичке форме, али и због дружења и остваривања нових контаката.