Железнички сектор Института Михајло Пупин има у понуди најквалитетније производе и решења и одличних услуга. Асортиман производа испуњава захтеве железнице за побољшање сигурности на највишем нивоу и истовремено минимализује трошкове имплементације и одржавања. Наши производи : бројач осовина BROS и LED сигнали имају највиши ниво интегритета сигурности SIL4.

Институт је веома успешан у интеграцији, монтажи и одржавању сигнално-сигурносне и телекомуникационе опреме која је пројектована да задовољи потребе различитих железница и других великих система. Успешно решавамо интерфејсе између различитих произвођача и опреме. Били смо интегратори са светски  реномираним компанијама  као  што су Alstom, Bombardier, CRSC  на многим пројектима, као што су: Панчево станица са Alstom електронском поставницом  SML400  и друге станице са SpDrS64 JZ електронском поставницом, Ресник-Ваљево и TPS Земун пројекти са компанијом Bombardier, Раковица-Ресник пројекат са компанијом CCECC, брзу железничку пругу између Србије и Мађарске са компанијом  CRSC.

ИМП обезбеђује решења кључ у руке у области железничке сигнализације, телекомуникационих и радио система, укључујући пројектовање, инжењеринг, развој техничких решења и производа,  инсталацију и одржавање и услуге након продаје.

Главни железнички производи су:

Уређај УТД је нискофреквентни електромагнетни индуктивни детектор најновије генерације намењен детекцији точкова шинских возила на поуздан и прецизан начин при брзинама до 300Km/h, који се притом лако инсталира и одржава.

Примарна намена уређаја УТД је у системима за бројање осовина и модерним електронским уређајима Путних Прелаза (ПП), али се подједнако може користити и на уређајима ПП старијих генерација (нпр. Релејним уређајима ПП) Или као замена или у пару са укључним / искључним уређајима старије генерације, као што су уређаји магнетног шинског контакта (МШК) и механичке педале.

utd5-2205141

Више информација о Универзалном тачкастом детектору >>>> UTD 2023 – SR

Бројач осовина – БРОС је уређај који се користи за контролу попуњености железничких секција. Уређај је постављен у стандардни 19-инчни рек висине 3U који се монтира унутар релејне просторије железничке станице, аутоматског пружног блока или путног прелаза.

axel-counter-002-1192752

Бројач осовина користи сензорске парове који су постављени на крају сваке секције и броји  осовине које улазе у секцију и осовине које напуштају секцију. Сензорски пар се састоји од два сензора који су постављени на шинама један наспрам другог.

Поред основне функције за детекцију присуства или доласка точка воза, сензорски пар такође омогућава детекцију правца и брзине шинских возила. Овај производ је развијен у Институту “Михајло Пупин” за потребе Железнице Србије.

bros2-7949036

 Више информација о Бројачу осовина БРОС >>>>>Axel Counter BROS 2023 – SR

У данашње време класични железнички сигнали са сијалицама се замењују LED светлима како би се смањила потрошња електричне енергије и смањили трошкови одржавања. У Институту “Михајло Пупин” је због тога развијен LED извор светлости LL-000-m (LL-70-m, LL-100-m, LL-136-m, LL-160-m, LL-200-m, LL-210-m, LL-136-m KS) који се састоји од седам независно управљивих LED-ova и може да ради у три режима: дневном, ноћном и трепћућем.

led3-3358587        led-indicator-199x300-8611656

LL-000 je LED извор светлости првенствено направљен као замена за двожилне сијалице на SpDrS – 64 релејној електронској поставници. LL – 000 омогућава потпуну компатибилност са интерфејсом сијалица, тј дневни и ноћни режим рада и треперење, као и сталну помоћну пробну нит на црвеном појму.

Због сложених радних услова релејне поставнице, LL – 000 има модуларан и флексибилан дизајн који може да задовољи широк спектар радних услова, и може да се примени на различите типове система електронских поставница.

Када се користи на уређају SpDrS -64,  LL – 000 не захтева никакве модификације на систему електронске поставнице, осим замене кућишта сијалица сa LL – 000 или само замене сијалице са LED модулом. Овај случај употребе се показао успешним на пругама железница Србије где је инсталирано више од 200 комада LL – 000 сигнала на железничком коридорном одсеку Панчевачки мост – Панчево Главна станица (Република Србија) .

srednji-signal1-4010834     mali-signal3-8857045

Главна предност LED сигнала у односу на сигнал са сијалицом са жарном нити (зa SpDrS-64 или било коју другу релејну електронску поставницу) је значајно дужи животни век и већа доступност, што у великој мери смањује трошкове одржавања.

Развијена је и верзија LL – 000 – EI да би се задовојили различити електронски захтеви електронске поставнице. Више од 250 комада LL – 000 – EI сигнала је инсталирано у Панчеву Главној станици ( и LL 136 EI и LL – 70 – EI ) за потребе интеграције са електронском поставницом SML 400 .

Овај случај употребе потврђује предност модуларног дизајна, јер умањује трошкове подешавања LL-000 за различите типове електронских поставница.

Извор светлости LL – 000 се састоји од седам LED диода високе струје које се појединачно контролишу и надзиру. Свака LED диода има свој мали, узани сноп зрака, који значајно поједностављује унутрашње механизме LL – 000 и потврђује да нису потребна многобројна стаклена сочива и сијалице.

Пошто LL-000 koristi LED диоде у боји, нису потребни филтери за боју. То значи да нису могући сигнали фантомских боја.

Више информација о железничким LED сигналима >>> Railway LED signal 2023 – SR

Your Content Goes Here

MMI 10 је сигурносни командно-контролни систем –  HMI (Интерфејс човек-машина)  zа управљање, надзор и контролу  једног или више железничких сигурносних уређаја. Омогућава графичку визуелизацију да би железнички стандарди били у складу са корисничким интерфејсом, а да у исто време могу да се користе сигурно и једноставно. MMI 10 се може подешавати и доступан је на разним језицима.

mmi2a-1315074

Више информација о MMI10 HMI >>>> 

Основна функција m2SCD Мобилног уређаја међусигналне зависности (МУМЗ) је примена железничке сигналне поставнице на четири пута вожње у случају кад је примарна сигурносно-сигнална опрема ван употребе или не постоји, нпр. у току модернизације примарне сигурносно-сигналне опреме.

Основна конфигурација уређаја омогућава управљање са четири сигнална светла и четири најавна сигнала.

Уређај може да се конфигурише тако да управља мањим бројем улазних путева вожње или да се прошири за већи број путева вожње. У том случају сви описи могу да се прошире на додатне улазне путеве вожње.

Комплетна опрема се налази у стандардном кућишту индустријског река од 19″. Комплетан уређај се састоји из следећег: батерија, пуњач батерије, претварач за напајање сигнала, сензор осовине и логика за сигналну поставницу и формирање и разрешавање улазног пута вожње.

Управљачка плоча се користи за формирање и разрешавање улазног пута вожње и за приказ стања сигнала, сензора и система. Управљачка плоча је покретна и може да се постави у затвореном, или на одговарајући управљачки сто независно од кућишта река (мора да се дефинише у пројектној документацији).

mumz-orman-2807635                                mumz-pult-2692825

Више информација >>>>>>   Mini m2SCD – SR

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here