Sjajna ekipa iz Instituta Mihajlo Pupin sastavljena od naših kolega Nemanje Nešića, Bratislava Planića, Nikole Antića, Stefana Đurova, Đorđa Rađenovića, Ivana Miloševića, Mladena Ilića i Uroša Milića osvojila je nedavno šampionat fudbalske IT lige. Liga se igrala od novembra do maja, a za šampionski pehar se borilo osam ekipa.

Titulu najboljeg asistenta lige sa 27 asistencija na 17 utakmica poneo je naš kolega Ivan Milošević. Pored ovih asistencija postigao je i 20 golova, što je po učinku najbolji zbirni koeficijent lige.

Naše kolege su osvojile i novčanu nagradu u iznosu od 100.000,00 dinara i jednoglasno odlučile da novac doniraju u humanitarne svrhe i to Dečijoj onkološkoj klinici Tiršova, pokazavši na taj način humanost na delu i velika srca.

Institut Mihajlo Pupin za svoje zaposlene već godinama unazad organizuje termine za fudbal dva puta nedeljno u sportskom centru Enfild. „Neizostavni deo svake utakmice bilo je druženje posle sporta, takozvano treće poluvreme. Ovo nam je pružilo priliku da se upoznamo sa kolegama iz Instituta bliže nego do sada, ali i da upoznamo druge kolege iz firmi učesnika lige“, kaže Bratislav Planić, Chief Technology Officer u Institutu Mihajlo Pupin. Osim rekreativnog bavljenja fudbalom niko se ne bavi profesionalno sportom, pa ova titula dobija na težini i značaju.

Kolege su saglasne da im ovakav vid aktivnosti mnogo znači, pre svega zbog zdravlja i održavanja fizičke forme, ali i zbog druženja i ostvarivanja novih kontakata.