Током своје званичне посете Републици Србији, делегација Демократске Републике Сао Томе и Принципе је у четвртак, 18.01.2024. год. била гост Института “Михајло Пупин”.

Делегацију је предводио премијер и шеф владе, господин Њ.е. др Патрис Емери Тровоада, а уз њега су били присутни министар спољних послова, сарадње и заједнице, Њ.е.г. Гарет Хадад до Еспирито Санто Гвадалупе, опуномоћени министар, директор за међународну сарадњу г. Америко Виегас, поручник, ађутант премијера и шефа Владе, г. Вилкер Неј де Вера Круз Виегас и асистент премијера и шефа Владе, гђа Ана Макулада Пинеиро да Круз Барос.

Делегацију су угостили др Никола Томашевић, генерални директор Института, Жељко Стојковић, помоћник директора за финансије и сарадњу са привредом и Владимир Симеуновић, директор ИМП – Рачунарски системи. Састанку је присуствовао и господин Милош Перишић, амбасадор Републике Србије у Републици Анголи.

Током сусрета, делегација ДР Сао Томе и Принципе и представници Института „Михајло Пупин“ су  разматрали потенцијалну сарадњу у циљу ефикасније државне управе, посебно везано за развој наменских информационих система превасходно за е-говернмент. Једна од тема сусрета је била и потенцијална сарадња у доменима енергетске ефикасности и комуникационих система, као и могућности размене инжењера ради трансфера знања и ближе сарадње.