У периоду од 4.-6. октобра 2023. Институт “Михајло Пупин” је имао ту част да угости високу делегацију Caminhos de Ferro de Luanda (CFL), железнице Анголе, коју су чинили уважени генерални директор Manuel Kandakanda, специјални саветник Julio Bango Joaquim и два водећа инжењера сигнализације.

Колеге из CFL су имале прилику да се упознају са широким асортиманом производа које Институт “Михајло Пупин” има у области железничке сигнализације и комуникација, као и у велики капацитет Института “Михајло Пупин” када је пројектовање и извођење у тој области у питању. Ми смо имали прилику да се уверимо у одлучност колега из CFL да Институт “Михајло Пупин” буде део процеса убрзане модернизације железнице у Анголи, која је у току.

Саставни део тродневног боравка била је и радна посета брзој прузи Београд – Будимпешта, на којој Институт “Михајло Пупин” има инстралирану сопствену сигнално-сигурносну и телекомуникациону опрему и највећи је домаћи подизвођач компаније SCRSC, кинеског партнера који изводи сигнално-сигурносне и телекомуникационе радове на овој прузи.