У петак, 11.08.2023. године, смо имали задовољство да у Институту „Михајло Пупин“ угостимо Њ.Е. Kalala Mulamba Joseph, Амбасадора Демократске Републике Конго, заједно са гђом. Pikinini Jane, Првом секретарицом Амбасадора.

Током посете Институту „Михајло Пупин“, делегација Демократске Републике Конго је информисана о раду и функционисању Института „Михајло Пупин“,  најзначајнијим пројектима и оствареним резултатима. Гостима су добродошлицу пожелели генерални директор Института „Михајло Пупин“, др Никола Томашевић дипл. инж., помоћник  директора за финансије и сарадњу са привредом, Жељко Стојковић дипл.инж. и помоћник директора ИМП –Аутоматика, Александар Цар, дипл. инж.

Током презентације је представљен портфолио Института, као и пројекти и резултати који су произашли из сарадње са индустријом и међународним научно-истраживачким институцијама.

Током разговора су сагледане различите могућности успостављања сарадње Демократске Републике Конго и Института „Михајло Пупин“ у различитим научно-технолошким областима развоја, са посебним фокусом на области развоја система за наплату путарине и електроенергетских система.