Аутоцесте ФБиХ и Аутопутеви РС потписали су споразум о повезивању система електронске наплате путарине коришћењем ТАГ уређаја у целој БиХ. На територији БиХ корисници аутопутева ће пролазити кроз наплатне рампе, без заустављања, плаћајући путарине бесконтактно коришћењем личног ТАГ уређаја.

Слика преузета: „Глас Српске“ Бања Лука

Као испоручилац целокупног система за наплату путарине у Републици Српској и испоручилац лиценци система за наплату путарине у Федерацији Босне и Херцеговине, српски Институт Михајло Пупин из Београда је заједно са БС Телекомом из Сарајева обезбедио техничку реализацију пројекта повезивања два система електронске наплате путарине.

Слика преузета: www.klix.ba

Електронска наплата путарине представља једноставнији, бржи и јефтинији начин плаћања путарине, а поменутим пројектом повезивања два система омогућено је коришћење једног ТАГ уређаја на целој територији што доводи до значајних уштеда времена и безбедније путовање, без заустављања на наплатним станицама, што посебно долази до изражаја у предстојећим летњим месецима, када је појачан обим саобраћаја на аутопутевима.