Уводни састанак на пројекту RE-FEM „Upskilling pathways for REsiliency in the post-Covid era for FEMale Entrepreneurs“ одржан је 15-16. децембра 2022. године у Братислави, Словачка. Састанак је организовао координатор пројекта, истраживачки институт HETFA, а домаћин је била Словачка бизнис агенција.

Пројекат RE-FEM – „Развој вештина за унапређење отпорности предузетница у пост-Covid периоду“ бави се смањењем родне неједнакости у предузетништву кроз организацију обука за едукаторе за одрасле и жене предузетнице. Пројекат се финансира од стране програма Erasmus+. У оквиру RE-FEM пројекта, Институт „Михајло Пупин“ координира радни пакет посвећен изради завршне студије укључујући препоруке за политике и практичне предлоге.

Конзорцијум пројекта се по први пут окупио у Братислави са циљем да се успостави главни оквир за управљање пројектом и поставе темељи добре сарадње. Догађај је био фокусиран на неколико питања везаних за тематске радне пакете како би се приступило реализацији пројекта. Поред тога, састанак је укључивао сесије посвећене презентацији пројектних партнера, успешном управљању пројектом и комуникацији, финансијском менаџменту, интелектуалној својини и обезбеђењу квалитета.

У име Института „Михајло Пупин“ на састанку су учествовали Др Дијана Штрбац и Срђан Орцевић, MSc. У сесији посвећеној презентацији партнерских организација, Др Дијана Штрбац је представила Институт и Центар за истраживање развоја науке и технологије. Она је такође презентовала радни пакет који води ИМП у смислу његових циљева, задатака, временског оквира и доприноса пројектним резултатима и контролним тачкама. Срђан Орцевић, MSc допринео је дискусији у вези са финансијским менаџментом и финансијском администрацијом пројекта у складу са правилима програма Erasmus+.

Више информација о самом програму: HETFA launches a new project about supporting women entrepreneurs with the award of €400,000 from the Erasmus+ Programme | HÉTFA Research Institute а ускоро и на сајту пројекта www.refem.eu