Uvodni sastanak na projektu RE-FEM „Upskilling pathways for REsiliency in the post-Covid era for FEMale Entrepreneurs“ održan je 15-16. decembra 2022. godine u Bratislavi, Slovačka. Sastanak je organizovao koordinator projekta, istraživački institut HETFA, a domaćin je bila Slovačka biznis agencija.

Projekat RE-FEM – „Razvoj veština za unapređenje otpornosti preduzetnica u post-Covid periodu“ bavi se smanjenjem rodne nejednakosti u preduzetništvu kroz organizaciju obuka za edukatore za odrasle i žene preduzetnice. Projekat se finansira od strane programa Erasmus+. U okviru RE-FEM projekta, Institut “Mihajlo Pupin” koordinira radni paket posvećen izradi završne studije uključujući preporuke za politike i praktične predloge.

Konzorcijum projekta se po prvi put okupio u Bratislavi sa ciljem da se uspostavi glavni okvir za upravljanje projektom i postave temelji dobre saradnje. Događaj je bio fokusiran na nekoliko pitanja vezanih za tematske radne pakete kako bi se pristupilo realizaciji projekta. Pored toga, sastanak je uključivao sesije posvećene prezentaciji projektnih partnera, uspešnom upravljanju projektom i komunikaciji, finansijskom menadžmentu, intelektualnoj svojini i obezbeđenju kvaliteta.

U ime Instituta “Mihajlo Pupin” na sastanku su učestvovali Dr Dijana Štrbac i Srđan Orcević, MSc. U sesiji posvećenoj prezentaciji partnerskih organizacija, Dr Dijana Štrbac je predstavila Institut i Centar za istraživanje razvoja nauke i tehnologije. Ona je takođe prezentovala radni paket koji vodi IMP u smislu njegovih ciljeva, zadataka, vremenskog okvira i doprinosa projektnim rezultatima i kontrolnim tačkama. Srđan Orcević, MSc doprineo je diskusiji u vezi sa finansijskim menadžmentom i finansijskom administracijom projekta u skladu sa pravilima programa Erasmus+.