Овогодишња, 30. јубиларна међународна конференција ТЕЛФОР, била је одржана 15. и 16. новембра 2022. у Crowne Plaza хотелу у Београду. Као један од спонзора конференције, Институт „Михајло Пупин“ је узео значајно учешће у раду ТЕЛФОР коференције, представљајући широк спектар активности и подстичући учешће својих запослених кроз велики број презентованих научних радова.

Осим тога, ТЕЛФОР је била прилика да у посебној пословно-техничкој сесији “Решења за сигнализацију и телекомуникације у железници”, Иван Кокић, развојни инжењер Института „Михајло Пупин“ представи део развојног програма из области железничких система и комуникација.

Значајан 30. јубилеј ТЕЛФОР конференције је била прилика да нашим домаћим и страним партнерима омогућимо квалитетну једнодневну радионицу у оквиру SINERGY H2020 пројекта, у организацији др Валентине Јанев, а у којој су учешће могли да узму сви заинтересовани посетиоци конференције. Генерални директор Института „Михајло Пупин“, др Никола Томашевић је отворио овај посебан део ТЕЛФОР конференције, презентујући најзначајније аспекте европских пројеката на којима је Институт „Михајло Пупин“ ангажован.

Наступ Института „Михајло Пупин“ је додатно подигнут на виши ниво учешћем заменика директора Института „Михајло Пупин“, др Марка Батића на панел сесији „Знате ли шта је дигитализација/дигитална трансформација?“, на којој су у једночасовној дискусији разматрани бројни аспекти разумевања и имплементације процеса дигитализације и дигиталне трансформације.

Институт „Михајло Пупин“ се представио и кроз посебно дизајниран штанд, на којем су посетиоци конференције имали прилике да се додатно упознају са неким од решења из богатог портфолија Института.