Ovogodišnja, 30. jubilarna međunarodna konferencija TELFOR, bila je održana 15. i 16. novembra 2022. u Crowne Plaza hotelu u Beogradu. Kao jedan od sponzora konferencije, Institut “Mihajlo Pupin” je uzeo značajno učešće u radu TELFOR koferencije, predstavljajući širok spektar aktivnosti i podstičući učešće svojih zaposlenih kroz veliki broj prezentovanih naučnih radova.

Osim toga, TELFOR je bila prilika da u posebnoj poslovno-tehničkoj sesiji “Rešenja za signalizaciju i telekomunikacije u železnici”, Ivan Kokić, razvojni inženjer Instituta “Mihajlo Pupin” predstavi deo razvojnog programa iz oblasti železničkih sistema i komunikacija.

Značajan 30. jubilej TELFOR konferencije je bila prilika da našim domaćim i stranim partnerima omogućimo kvalitetnu jednodnevnu radionicu u okviru SINERGY H2020 projekta, u organizaciji dr Valentine Janev, a u kojoj su učešće mogli da uzmu svi zainteresovani posetioci konferencije. Generalni direktor Instituta “Mihajlo Pupin”, dr Nikola Tomašević je otvorio ovaj poseban deo TELFOR konferencije, prezentujući najznačajnije aspekte evropskih projekata na kojima je Institut “Mihajlo Pupin” angažovan.

Nastup Instituta “Mihajlo Pupin” je dodatno podignut na viši nivo učešćem zamenika direktora Instituta “Mihajlo Pupin”, dr Marka Batića na panel sesiji “Znate li šta je digitalizacija/digitalna transformacija?”, na kojoj su u jednočasovnoj diskusiji razmatrani brojni aspekti razumevanja i implementacije procesa digitalizacije i digitalne transformacije.

Institut “Mihajlo Pupin” se predstavio i kroz posebno dizajniran štand, na kojem su posetioci konferencije imali prilike da se dodatno upoznaju sa nekim od rešenja iz bogatog portfolija Instituta.