У период од 25. до 28. септембра 2023, Институт “Михајло Пупин” је узео учешће на 11. међународном сајму наоружања и војне опреме “Партнер 2023”. Сајам се одржавао на Београдском Сајму, уз покровитељство Министарства одбране Републике Србије, а који је отворио потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милан Мојсиловића.

Институт Михајло Пупин, посебно ИМП Рачунарски системи, се већ дужи низ година веома успешно баве развојем у области војне технике и наоружања, а на сајму “Партнер 2023” је представио део свог богатог производног програма из ових области.

Изложени су производи из линије симулатора и тренажера  и то симулатор самоходне хаубице NORA B52, тренажер за обуку посаде тенка „M84 TOPoT“, функционлани модел тренажер за обуку стрелца навођене ракете „Maljutka 9M14“ и идејно решење тренажера за обуку стрелца ПВО система „Strela 10“.

Међународни сајам наоружања и војне опреме су посетиле бројне високе делегације из целог света, као и представници НАТО-а, Европске одбрамбене агенције и осталих међународних војно-безбедносних организација.