U period od 25. do 28. septembra 2023, Institut “Mihajlo Pupin” je uzeo učešće na 11. međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2023”. Sajam se održavao na Beogradskom Sajmu, uz pokroviteljstvo Ministarstva odbrane Republike Srbije, a koji je otvorio potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milan Mojsilovića.

Institut Mihajlo Pupin, posebno IMP Računarski sistemi, se već duži niz godina veoma uspešno bave razvojem u oblasti vojne tehnike i naoružanja, a na sajmu “Partner 2023” je predstavio deo svog bogatog proizvodnog programa iz ovih oblasti.

Izloženi su proizvodi iz linije simulatora i trenažera  i to simulator samohodne haubice NORA B52, trenažer za obuku posade tenka „M84 TOPoT“, funkcionlani model trenažer za obuku strelca navođene rakete „Maljutka 9M14“ i idejno rešenje trenažera za obuku strelca PVO sistema „Strela 10“.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme su posetile brojne visoke delegacije iz celog sveta, kao i predstavnici NATO-a, Evropske odbrambene agencije i ostalih međunarodnih vojno-bezbednosnih organizacija.