У петак 18.11.2022. је група сарадника Института „Михајло Пупин“, у сарадњи са Удружењем грађана „Фестивал планета Земља“, учествовала у акцији садње већег броја младица Панчићеве оморике.

Ова лепа акција је покренута на иницијативу запослених у Институту „Михајло Пупин“, који су поред својих редовних пословних активности пронашли времена и простора да омогуће да се Институт „Михајло Пупин“, као друштвено-одговорна институција, редовно укључује у различите акције и пројекте у области екологије и очувања животне средине. Удружење грађана „Фестивал планета Земља“ већ дужи низ година подстиче сарадњу везано за пошумљавање Београда, а овом приликом је такав облик сарадње на обострано задовољство покренут и са нашим Институтом, при чему је већи број садница Панчићеве оморике пронашао свој нови дом у ушушканом окриљу Звездарске шуме у Београду.

Велико нам је задовољство што смо садњи младица овог ендемичног горостаса додатно учврстили позицију једног од амбасадора активног учествовања у унапређењу животне средине, квалитету ваздуха који удишемо, очувању диверзитета природе и на један непосредан начин помогли подизању свести јавности о значају очувања животне средине.

Хвала колегиницама и колегама Института „Михајло Пупин“ који су својим учешћем допринели и сјајном тимском духу!