U petak 18.11.2022. je grupa saradnika Instituta „Mihajlo Pupin“, u saradnji sa Udruženjem građana „Festival planeta Zemlja“, učestvovala u akciji sadnje većeg broja mladica Pančićeve omorike.

Ova lepa akcija je pokrenuta na inicijativu zaposlenih u Institutu „Mihajlo Pupin“, koji su pored svojih redovnih poslovnih aktivnosti pronašli vremena i prostora da omoguće da se Institut „Mihajlo Pupin“, kao društveno-odgovorna institucija, redovno uključuje u različite akcije i projekte u oblasti ekologije i očuvanja životne sredine. Udruženje građana „Festival planeta Zemlja“ već duži niz godina podstiče saradnju vezano za pošumljavanje Beograda, a ovom prilikom je takav oblik saradnje na obostrano zadovoljstvo pokrenut i sa našim Institutom, pri čemu je veći broj sadnica Pančićeve omorike pronašao svoj novi dom u ušuškanom okrilju Zvezdarske šume u Beogradu.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo sadnji mladica ovog endemičnog gorostasa dodatno učvrstili poziciju jednog od ambasadora aktivnog učestvovanja u unapređenju životne sredine, kvalitetu vazduha koji udišemo, očuvanju diverziteta prirode i na jedan neposredan način pomogli podizanju svesti javnosti o značaju očuvanja životne sredine.

Hvala koleginicama i kolegama Instituta „Mihajlo Pupin“ koji su svojim učešćem doprineli i sjajnom timskom duhu!