Телекомуникациони форум TELFOR је међународни годишњи скуп професионалаца који раде у области телекомуникација и информационих технологија. Јубиларни 30. Телекомуникациони форум организован је 15. и 16. новембра 2022. године, у Crowne Plaza хотелу у Београду.

16. новембра је као део TELFOR конференције одржан и SINERGY Open Event, у оквиру којег је проф. Aleksandra Krkoleva Mateska одржала предавање по позиву о аспектима управљања у интелигентним мрежама (Smart Grids), на тему „Паметно и иновативно управљање eNERGY“.

Институт Михајло Пупин учествује у неколико ЕУ пројеката, а SINERGY Open Event је био добра прилика да партнери конзорцијума представе најактуелније вести у вези са пројектима: HESTIA (Lazar Berbakov), PLATOON (Dea Pujic), DE-RISK (Luis M. Blanes, Markus M. Keane), NEON (Valentina Janev), OMEGA-X (Marko Batic).

Поред тога, упоредо са конференцијом TELFOR, у просторијама Института Михајло Пупин је организована посебна SINERGY радионица намењена студентима докторских студија, са циљем да се развију истраживачки капацитети доктораната у спровођењу истраживања тематски везаних за области управљања енергијом и да се подстиче њихова креативност и иновативност при решавању различитих проблема.