У понедељак, 07.11.2022. је Институт „Михајло Пупин“ угостио делегацију корпорације Mitsubishi, а коју је предводио господин Tatsuya Yamamoto, директор дела за развој индустријске инфраструктуре Mitsubishi корпорације у Лондону (седиште Mitsubishi корпорације у Европи), господин Takamasa Yano, генерални директор корпорације Mitsubishi у Београду, господин Филип Кунтић, шеф одељења за развој пословања корпорације Mitsubishi у Београду и господин Никола Радомировић, специјалиста у области развоја пословања корпорације Mitsubishi у Београду.

Госте су примили др Никола Томашевић, генерални директор Института „Михајло Пупин“, др Марко Батић,  помоћник директора за међународну сарадњу и трансфер технологије и мр Небојша Радмиловић, руководилац одељења за регулацију и управљање у “ИМП – Аутоматика”.

Циљ посете је био да се представници Mitsubishi корпорације информишу о раду и функционисању Института „Михајло Пупин“, најзначајнијим пројектима, оствареним резултатима и експертизи. Посебна пажња је посвећена енергетском домену и развоју у области енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

Током разговора су размотрене могућности сарадње у различитим научно-технолошким областима развоја.