U ponedeljak, 07.11.2022. je Institut “Mihajlo Pupin” ugostio delegaciju korporacije Mitsubishi, a koju je predvodio gospodin Tatsuya Yamamoto, direktor dela za razvoj industrijske infrastrukture Mitsubishi korporacije u Londonu (sedište Mitsubishi korporacije u Evropi), gospodin Takamasa Yano, generalni direktor korporacije Mitsubishi u Beogradu, gospodin Filip Kuntić, šef odeljenja za razvoj poslovanja korporacije Mitsubishi u Beogradu i gospodin Nikola Radomirović, specijalista u oblasti razvoja poslovanja korporacije Mitsubishi u Beogradu.

Goste su primili dr Nikola Tomašević, generalni direktor Instituta “Mihajlo Pupin”,  dr Marko Batić,  pomoćnik direktora za međunarodnu saradnju i transfer tehnologije Insituta “Mihajlo Pupin” i mr Nebojša Radmilović, rukovodilac odeljenja za regulaciju i upravljanje u “IMP – Automatika”.

Cilj posete je bio da se predstavnici Mitsubishi korporacije informišu o radu i funkcionisanju Instituta “Mihajlo Pupin”,  najznačajnijim projektima, ostvarenim rezultatima i ekspertizi. Posebna pažnja je posvećena energetskom domenu i razvoju u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Tokom razgovora su razmotrene mogućnosti saradnje u različitim naučno-tehnološkim oblastima razvoja.