Водећи светски сајам транспортне технологије и мобилности, InnoTrans, био је одржан у Берлину од 20. до 23. септембра 2022. Сајам је посетило више од 140.000 посетилаца из преко 131 земаља. InnoTrans је још једном окупио највеће светске произвођаче и велики број корисника, указујући на правце будућег технолошког развоја.

Институт „Михајло Пупин” је по трећи пут учествовао као излагач. Наш штанд се налазио у хали 5.2 у којој су били изложени производи и услуге из групе производа Железничка инфраструктура.

Као водећа истраживачко-развојна институција у Србији у области информационих и комуникационих технологија, добављач и интегратор производа и система, Институт је представио своје најсавременије железничке сигурносне и сигналне уређаје, као што су:

Универзални тачкасти детектор – УТД

Бројач осовина воза – БРОС

LED модули и лантерне за главне сигнале – LL-000-m

Главни, ранжирни и гранични  LED сигнали

Железнички LED индикаторски сигнали (полазак воза, брзина, правац)

Кориснички интерфејс– MMI10

Уређај за контролу сигнала станице – m2SCD

Систем грејања скретница са SCADA системом – GS20

Телекомуникациони систем за снимање гласа – ATIS VC-MDx

Дигитални радио-диспечерски центар – D-RDC

Више информација о овим производима: Железнички системи

InnoTrans је најважнији сајам у железничкој индустрији, који нам је омогућио поновни сусрет са постојећим клијентима и партнерима, али и отворио врата потенцијалним новим сарадњама. Велико интересовање за наше производе је указало на то да Институт има интересантне и конкурентне производе за железнички саобраћај и технологију.

Представљено је мноштво врло запажених решења са којима можемо да кренемо у одрживу будућност оријентисану ка клијентима. Ова решења су спремна за тржиште и прилагодљива корисничким захтевима.

Још једном, InnoTrans 2022 је постигао свој циљ да и након четири године паузе и даље шири страст и оптимизам ка даљем развоју иновација у области транспорта.