Vodeći svetski sajam transportne tehnologije i mobilnosti, InnoTrans, bio je održan u Berlinu od 20. do 23. septembra 2022. Sajam je posetilo više od 140.000 posetilaca iz preko 131 zemalja. InnoTrans je još jednom okupio najveće svetske proizvođače i veliki broj korisnika, ukazujući na pravce budućeg tehnološkog razvoja.

Institut „Mihajlo Pupin” je po treći put učestvovao kao izlagač. Naš štand se nalazio u hali 5.2 u kojoj su bili izloženi proizvodi i usluge iz grupe proizvoda Železnička infrastruktura.

Kao vodeća istraživačko-razvojna institucija u Srbiji u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, dobavljač i integrator proizvoda i sistema, Institut je predstavio svoje najsavremenije železničke sigurnosne i signalne uređaje, kao što su:

Univerzalni tačkasti detektor – UTD

Brojač osovina voza – BROS

LED moduli i lanterne za glavne signale – LL-000-m

Glavni, ranžirni i granični  LED signali

Železnički LED indikatorski signali (polazak voza, brzina, pravac)

Korisnički interfejs – MMI10

Uređaj za kontrolu signala stanice – m2SCD

Sistem grejanja skretnica sa SCADA sistemom – GS20

Telekomunikacioni sistem za snimanje glasa – ATIS VC-MDx

Digitalni radio-dispečerski centar – D-RDC

Više informacija o ovim proizvodima: Železnički sistemi

InnoTrans je najvažniji sajam u železničkoj industriji, koji nam je omogućio ponovni susret sa postojećim klijentima i partnerima, ali i otvorio vrata potencijalnim novim saradnjama. Veliko interesovanje za naše proizvode je ukazalo na to da Institut ima interesantne i konkurentne proizvode za železnički saobraćaj i tehnologiju.

Predstavljeno je mnoštvo vrlo zapaženih rešenja sa kojima možemo da krenemo u održivu budućnost orijentisanu ka klijentima. Ova rešenja su spremna za tržište i prilagodljiva korisničkim zahtevima.

Još jednom, InnoTrans 2022 je postigao svoj cilj da i nakon četiri godine pauze i dalje širi strast i optimizam ka daljem razvoju inovacija u oblasti transporta.