naj-tehnnoloska-inovacija-3-6443148

U finalu takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u 2019. godini, koje je održano 21. decembra u studiju RTS-a u Košutnjaku, naš tim IMP Tehna, sa inovacijom “Robotizovana automatska protivgradna stanica”, osvojio je treće mesto. Važno je napomenuti i da je to, u oblasti tehnike, najbolji plasman nekog tima od šezdesetak timova koliko ih je bilo prijavljeno na startu takmičenja .

U finalu je nastupilo šest timova, a žiri, kojim je predsedavao  prof. dr Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, su činili predstavnici organizatora i uspešnih kompanija.

Ispred institutskog tima koji čine: Vladimir Nešić, Predrag Marić, Darko Novaković, Mikica Dimitrijević, Drago Stanivuković, Ana Vučurević, Jelena Ivanović i  Veljko Vučurević, u finalu je nastupio naš tročlani tim u sastavu: Vladimir Nešić, Ana Vučurević i Predrag Marić.

Nakon emitovanja snimljenog priloga o tehnološkoj inovaciji, svi finalisti su odgovarali na pitanja žirija i prezentovali tzv. “zlatni minut”.

naj-tehnnoloska-inovacija-2-1106432Nagrada Najbolja tehnološka inovacija IMP TEHNA