Nova naplatna stanica kod Vrčina na autoputu Beograd – Niš puštena je danas u rad i tako zamenila dosadašnju stanicu Bubanj potok.

Naplatna stanica “Beograd” kod Vrčina, koja se nalazi na osam kilometara od dosadašnje Bubanj potok, spada u najmodernije rampe po uzoru na evropske. Izvođenje radova na sistemu za naplatu putarine povereno je Institutu “Mihajlo Pupin”, kao podizvođaču najveće austrijske građevinske firme Štrabag. Ovo je, ujedno, najveća naplatna stanica na kojoj su naši stručnjaci instalirali naplatni sistem. Ima 23 propusne trake od kojih je 12 namenjeno samo za elektronsku naplatu, 22 saobraćajna ostrva i 14 traka u izlaznoj zoni, devet traka u ulaznoj zoni, a tri trake su reverzibilne.

Planirana propusna moć nove naplatne stanice je veća do 40 odsto od Bubanj potoka, što znači da će propuštati 5.600 vozila po satu.. Novinu u dizajnu predstavlja i to što je upravni objekat stanice smešten na pasareli iznad platoa za naplatu putarine.

Naplatnu stanicu su svečano otvorili  predsednik Vlade Aleksandar Vučić i potpredsednica i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, uz prisustvo izvođača radova.

Izgradnja naplatne stanice „Beograd“ kod Vrčina počela je krajem marta prošle godine, a ukupna vrednost radova je 1,74 milijardi dinara bez PDV-a.

vrcin-panorama-8708561

vrcin-nova-1661120

 

Detaljnije informacije u tekstu na eKapiji: http://www.ekapija.com/website/sr/page/1729982/Otvorena-nova-naplatna-rampa-Beograd-kod-Vr%C4%8Dina-Propusna-mo%C4%87-na-autoputu-ve%C4%87a-za-40