Asocijacija italijanskih i srpskih naučnika i istraživača (AIS3) je organizovala Quality of Life radionicu 21. septembra 2016. godine u velikoj Sali Instituta „Mihajlo Pupin“. Ova četvrta radionica je bila posvećena veoma interesantnoj temi „Nano za zdravlje“. Skup je održan pod pokroviteljstvom Univerziteta u Beogradu i Ambasade Italije, a bio je namenjen studentima master i doktorskih studija, prvenstveno iz oblasti medicine, farmacije, biologije, stomatologije i tehnologije.

dav-2    nano-2-9646293

Nano materijali postaju deo naše svakodnevnice, sve više se koriste u famaceutske i medicinske svrhe, u kozmetici i proizvodima namenjenim ličnoj upotrebi, očuvanju energije i energetskoj efikasnosti, preradi vode i prečišćavanju vazduha, sanaciji životne sredine, za hemijske i biloške senzore, u vojnoj odbrambenoj industriji, eksplozivima i velikom broju proizvoda i materijala za široku potrošnju.

Učesnike skupa su pozdravili Ambasador Italije NJ.E. gospodin Đuzepe Manco, prorektor Beogradskog Univerziteta prof. dr Ivanka Popović i direktorka Instituta prof. dr Sanja Vraneš.

dav-3