emc-aleksandrovac-3732349Predstavnici tima za realizaciju projekta EMC Serbia su 15. aprila 2011. godine prisustvovali svečanoj promociji projekata finansiranih u okviru RSEDP2 programa Evropske unije i dodeli čekova koja je održana Aleksandrovcu. EMC Serbia jedan od 29 projekata koji su odobreni za finansiranje u okviru RSEDP2 programa. Promociji su prirustvovali članovi projektnog tima iz Instituta „Mihajlo Pupin“ i klastera ICT Net.

Ček na iznos od 908.679 evra su gospodinu Nikoli Nenadiću uručili Šef Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji, ambasador Vensan Dežer i gospodin Nebojša Ćirić, Ministar ekonomije.

Pored Instituta Mihajlo Pupin, koji je vodeći partner na projektu, partneri na projektu su još i klaster ICT Net, Elektrotehnički fakultet u Beogradu i Regionlani centar za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva “Beograd”.

Realizacija ovog projekta, koji je dobio pojedinačno najveći iznos finansiranja od svih prijavljenih projekata, je započela 17.februara ove godine, a predviđeno je da projekat traje 20 meseci.

emc-aleksandrovac1-7177568