Ученици два одељења Средње машинске школе „Радоје Дакић“ из Раковице и њихови професори Ивана Плавшић, Сања Дејановић, Биљана Јовановић и Ненад Радовановић, посетили су Институт „Михајло Пупин“ у уторак 11. јуна. Домаћин им je био наш колега Александар Павловић, дипл.инж.маш. који je запослен у предузећу ИМП Аутоматика.

Кроз занимљиву презентацију o историји ИМП, нашим активностима и областима рада, уз обилазак Института са детаљним објашњењем експоната и производа, ученици су се упознали са најстаријим ИКТ институтом у овом делу Европе. Нису крили одушевљење, па су се интересовали за представљене експонате, постављали питања и активно учествовали у посети.

Иницијатива за посету je дошла од професорке Иване Плавшић, која у СШ „Радоје Дакић“ предаје Хидраулику и пнеуматику.

„На примеру вашег Института сам желела да ученицима приближим бољу слику машина, како оне заиста функционишу у пракси на основу онога што смо радили у теорији. Мени је то недостајало кроз школовање и потрудићу се да то променим код својих ученика. Радо ћемо бити ваши гости и са будућим генерацијама јер смо заиста задовољни захвални како сте пренели знање нашим ученицима“, рекла је професорка Ивана Плавшић.

Овакве акције су увек радо виђене код запослених у Институту па се одазивамо молбама и организујемо посете како би ученици стекли слику о функционисању система, организацији посла и практичној примени школског знања.

„Драго нам је да можемо ученицима да представимо барем мали делић наше инжењерске праксе и на тај начин их заинтересујемо за бављење техником и за будући инжењерски позив. Најлепше је радити оно што се воли, али корисно је и заволети оно што радимо. Када се ученици заинтересују за материју коју уче онда им она није тешка и тада почну сами да истражују и крче себи пут у нова знања“, поручио је Александар Павловић, дипл. инж. маш.