Није УЕФА Еуро 2024, али је најбољи домаћи ИТ фудбал!

Поносни смо на наше колеге са Института „Михајло Пупин“ јер су прошлог викенда у Новом Саду освојили ИТ Куп Србије. Екипа у саставу Немања Нешић, Стефан Ђуров, Братислав Планић, Урош Илић, Младен Илић, Ђорђе Рађеновић, Вељко Ивановић, Дамир Дедовић и Иван Милошевић, не крије задовољство постигнутим резултатима на терену, али и начином на који су презентовали нашу компанију, ИТ лигу и Београд.

„Осећања су тренутно помешана јер нико од нас још увек није свестан какав смо успех постигли у само неколико месеци. Све је кренуло окупљањем екипе, преко одрицања у виду губитка једног дана викенда, па све до освајања ИТ лиге у Београду. Сада смо тај успех поновили, чак и дигли на неки виши ниво, освојивши и ИТ Куп Србије као „најмлађа“ екипа поред тимова из Ниша и Новог Сада код којих ИТ лига постоји већ седам година. Јако сам поносан на све момке који су много пута показали карактер као екипа, а све ово добија на много већој важности када се осврнемо иза себе и схватимо да смо сав овај успех направили у дебитантској сезони, као и то да смо пре свега изградили јако лепе и приватне односе са колегама“, каже капитен Иван Милошевић.

Ипак, можда се и демантујемо да није ЕУРО с почетка текста, с обзиром да су се освајањем ИТ Купа наши момци квалификовали на Еуро Бусинесс Цуп 2024 који се ове године одржава у Анталији од 12. до 16. октобра. Припреме за такмичење у мини фудбалу, на ком се осим наше екипе, такмичи још 48 тимова из 15 европских земаља, крећу већ након заслужене паузе и одмора са породицама, које су одиграле велику улогу у овој победи пружајући им максималну подршку.

Појединачно гледано, награду за најбољег голмана турнира добио је колега из Аутоматике Немања Нешић, који је у финалној утакмици поред сјајних одбрана забележио асистенцију и сам био стрелац једног гола, док је капитен Иван Милошевић понео награду за најбољег стрелца са осам постигнутих голова, од тога два у самом финалу.

ИТ Куп Србије је манифестација хуманитарног карактера па је прикупљени новац намењен за лечење мале Неде Ранђеловић која болује од целебралне парализе.