Велика нам је част да вас обавестимо да је Институту „Михајло Пупин“ додељена захвалница за посвећеност развоју Одсека за софтверско инжењерство Електротехничког факултета у Београду и несебичну помоћ у стипендирању студената. Шеф Одсека за софтверско инжењерство Бошко Николић уручио је захвалницу нашем др Жељку Деспотовићу, председнику Научног већа Института „Михајло Пупин“. 

Електротехнички факултет у Београду је у суботу 11. маја 2024. године у згради Ректората Универзитета у Београду прославио јубилеј – 20 година од оснивања Одсека за софтверско инжењерство, као једног од најперспективнијих смерова у Србији. 

За две деценије постојања, катедра за софтверско инжењерсво постала је синоним за иновације, нову, креативну енергију и посвећеност модерном образовању. 

Прослави су присуствовали представници Владе Републике Србије, декани факултета и алумнисти одсека за софтверско инжењерство. Након говора декана Електротехничког факултета проф. др Дејана Гвоздића, ректора Београдског универзитета проф. др Владана Ђокића, руководиоца студијског програма Софтверско инжењерство проф. др Бошка Николића и једне од оснивача катедре проф. др Јелице Протић, уручене су захвалнице институцијама и компанијама које су током двадесетогодишњег периода допринеле развоју овог студијског програма.