potpisivanje-sporazuma-sa-nisom-2017-5141011

Predstavnici kompanije NIS i Instituta „Mihajlo Pupin“ potpisali su memorandum o saradnji u oblasti obrazovanja, stručnog usavršavanja kadrova i razmene znanja. Memorandum su potpisali Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za organizaciona pitanja u Naftnoj industriji Srbije i prof. dr Sanja Vraneš, direktorka Instituta “Mihajlo Pupin”. Saradnja dve strane biće posebno realizovana u okviru NIS-ovog korporativnog programa „Energija znanja“ koji već pet godina uspešno uspostavlja partnerstva sa obrazovnim i naučnim institucijama.

Povodom svečanog potpisivanja Memoranduma održan je i niz predavanja stručnjaka i inženjera Instituta “Mihajlo Pupin” iz oblasti energetske efikasnosti. Direktorka je istakla da Institut ima trenutno 8 aktivnih projekata na kojima ostvaruje saradnju sa NIS-om, a da će celodnevna predavanja biti iskorišćena da se na najbolji način predstavi ono što Institut radi za NIS i šta bi mogao da radi u budućnosti.

nis-i-pupin-2017-5945476

Sporazumom je, takođe, predviđeno i zajedničko učešće u projektima drugih institucija sa ciljem realizacije istraživačko-razvojnih i obrazovnih projekata.