Kao i prethodnih nekoliko godina Institut je nastupio na Sajmu tehnike pod pokroviteljstvom Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije. Mnogi eksponat,i koji su nastali kao rezultat rada na projektima Ministarstva, prikazani na ovogodišnjoj izložbi, su već pretvoreni u marketabilne proizvode i našli su svoje mesto u privrednim organizacijama u zemlji i okruženju. Možda najbolji primer za to je postavka simulatora ARS AMEG 3020 za simulaciju tehnološkog procesa i upravljanje termoenergetskim blokom u Termoelektrani „Nikola Tesla“ koji u realnom vremenu prikazuje stanje na bloku.

img_0045-6126879 img_0002-4062292

 Od ostalih ostvarenih rezultata na Sajmu tehnike posebno su predstavljeni:

Rezultati rada na projektu “Softversko okruženje za inteligentno i adaptivno upravljanje kompleksnim objektima”: Sistem za podršku odlučivanju u kriznim situacijama na aerodromu, FLARE – Unapređena softverska komponenta za pozicioniranje u zatvorenom prostoru u vanrednim situacijama, Softverski simulator mikro-mreže za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, zatim Tehničko rešenje za određivanje optimalnog 64-bitnog fajl sistema na Linux operativnom sistemu i primena na LPA aplikaciju, Početni simulator nišandžije tenka T-55, Železničke svetiljke za semafor, BROS – uređaj za kontrolu zauzetosti pružnih sekcija, GIVA – multimedijalni uređaj sa primenom na kontrolu osvetljenja, Prikaz rešenja za naplatu putarine na novoj naplatnoj stanici „Vrčin“, MIKME bežični mikrofon,  Animatronička robotska glava, itd.

Slogan ovogodišnjeg Sajma tehnike „Tempo budućnosti“ je ujedno i dobra ilustracija napora našeg Instituta da ide u korak sa tehnološkim izazovima budućeg vremena.

img_0040-300x224-4106183 dav-4  dav-5   dav-6