Delegaciju Vlade Republike Srpske, u poseti Institutu, predvodila je potpredsednica Vlade i ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju mr Jasna Brkić. U sastavu delegacije bili su i ministri saobraćaja i veza, industrije, energetike i rudarstva i nauke i tehnologije Vlade Republike Srpske sa saradnicima.

sastanak_bosna_1-4065268Poseta je usledila nakon kontakata rukovodstva Instituta sa zvaničnicima iz Banja Luke koji su se odazvali pozivu na prezentaciju mogućnosti i spremnosti Instituta za saradnju. Gostima su predstavljeni potencijali i reference Instituta u oblasti IKT. Nakon prezentacije diskutovalo se o proširivanju naučne saradnje u okviru međunarodnih naučnoistraživačkih i komercijalnih projekata. Istaknuta je spremnost Instituta da se uključi u razvoj i primenu informacionih tehnologija naročito u oblasti elektroprivrede, vodoprivrede, upravljanja saobraćajem i elektronske uprave.

sastanak_bosna_2-7165555

Institut „Mihajlo Pupin“ ima već nekoliko godina veoma uspešnu saradnju na naučnoistraživačkim projektima sa Univerzitetom u Banjaluci i u komercijalnim poslovima sa Elektroprivredom Republike Srpske i HET Trebinje.