zigovi-7720050

Od Zavoda za intelektualnu svojinu smo dobili priznanje individualnih žigova za proizvode ARES, ATLAS Max, ATLAS MAX RTL i pikoATLAS.

Žig je pravno zaštićen znak koji služi da privredni subjekt obeleži robu na takav način da omogući potrošačima da je razlikuju od drugih sličnih ili istovrsnih roba koje se nude na tržištu. Inicijalno, žigovi su nastali zato da se proizvodi i usluge određenog proizvođača učine na izvestan način unikatnim i prepoznatljivim u moru istovrsne robe ili usluga koje vode poreklo od drugih proizvođača.

Žig može biti bilo koja distinktivna reč, slovo, broj, crtež, slika, oblik boja, logotip, etiketa i sl. koja se koristi za razlikovanje roba ili usluga. U nekim zemljama žigom mogu biti zaštićeni reklamni slogani, oblik proizvoda, zvuk ili čak i miris, ali generalno je to moguće samo za znakove koji se vizuelno mogu opaziti, ili mogu biti grafički predstavljeni. Oni poseduju i moć asocijacije kao simboli koji pomažu kod donošenja odluke o kupovini odredjenog proizvoda pa, često, predstavljaju i snažno marketinško sredstvo.

SCADA hardver i uredjaji za merenje i očitavanje potrošnje električne energije iz Instituta “Mihajlo Pupin“ od sada će biti prepoznatljivi na domaćem i inostranom tržištu i na osnovu žiga, što će, s jedne strane, omogućiti našim klijentima da bez muke prepoznaju izvanredni kvalitet ovih proizvoda koji odgovara njihovim očekivanjima i, sa druge strane, doneti konkurentsku prednost našoj kompaniji.