nikola-tomasevic-8315778

Nikola Tomašević

Nikola Tomašević je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,7. Doktorirao je pre par dana, 27.12.2013. godine, sa još boljim prosekom – 10.00

Briljantan istraživač, odgovoran, posvećen, izvanredan timski radnik, ali i potpuno samostalan kad je to potrebno, dao je izvanredne rezultate u radu na 4 FP7 projekta (REFLECT, EMILI, CASCADE i EPIC-HUB) i 2 projekta koja finansira srpsko Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Uz rad na projektima Nikola je objavio 20 naučno-stručnih radova, od čega četiri u časopisima sa SCI liste. Zbog toga se Nikoli Tomaševiću ovogodišnje priznanje dodeljuje za izvanredne rezultate postignute u radu na evropskim i domaćim naučno-istraživačkim projektima, kao i za odbranjenu doktorsku tezu.

Nagrada se dodeljuje Nikoli Tomaševiću za izvanredne rezultate postignute u radu na evropskim i domaćim naučno-istraživačkim projektima, kao i za uspešno odbranjenu doktorsku disertaciju.

 


 nebojsa-radmiolovic-6095322

Nebojša Radmilović

Nebojša Radmilović je imao sreću i priliku koja se mladim saradnicima ne pruža tako često – da od dolaska u Institut radi na, sigurno, najzanimljivijim projektima iz oblasti primene automatskog upravljanja na složenim tehnološkim sistemima.

Zajedničkim radom, i uz veliku podršku kolega iz grupe, u toku 2013. godine Nebojša je doprineo da Projekat Simulatora tehnološkog procesa i upravljačkog sistema kompletnog termoenergetskog bloka bude u potpunosti realizovan.

Simulator je proizvod koji predstavlja sublimaciju znanja i iskustva sticanog kroz intezivnu primenu teorijskih rezultata na realnim složenim sistemima EPS-a. Zahvaljujući radu na ovom i na drugim projektima u oblasti procesnog upravljanja, stvoreni su uslovi da se Elektroprivredi Srbije ponudi simulator kao jedinstven programski paket. Na taj način dobijen je proizvod koji je rezultat domaćeg razvoja, neophodan za unapređenje buduće eksploatacije termoblokova, i koji može da isporuči samo nekoliko institucija u svetu po neoporedivo višim cenama, sa zatvorenom tehnologijom i rešenjima. Do toga se moglo doći samo visegodišnjim kontinuiranim radom u ovim oblastima gde je Nebojša Radmilović, kao lider grupe, dao veliki lični doprinos.

Nagrada se dodeljuje Nebojši Radmiloviću za predan rad i izvanredni doprinos realizaciji Projekta „Simulator tehnološkog procesa i upravljačkog sistema kompletnog termoenergetskog bloka“.

 


 Pavle Kostić

Pavle Kostić

Pavle Kostić je diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. U protekle skoro dve godine, od kako se pridružio timu koji radi na projektima u oblasti saobraćaja, vodio je razvoj novog Back Office-a sistema za naplatu putarine koji je instaliran na autoputu Sarajevo – Zenica, zatim razvoj Nadzornog centra za saobraćajne filtere na Olimpijskim igrama u Sočiju i centar za praćenje mašina i pomoćnih vozila u TE Kostolac. U realizaciji navedenih sistema kao osnovu je koristio Oracle 11/12 sa pratećim alatima za razvoj i upravljanje složenim SW sistemima. Posebne iskorake Pavle je napravio u primeni novih arhitektura (event driven i servisno orijentisane arhitekture) kao i Oracle BI, Fusion middleware, Oracle J Developer. Koautor je većeg broja novih tehničkih rešenja i naučno-stručnih radova.

Nagrada se dodeljuje Pavlu Kostiću za veliko zalaganje, postignuta profesionalna ostvarenja i rezultate na projektima iz oblasti saobraćaja.

 


   unas-4150927olivera-kadic-2773522

Kisić Una i Olivera Kadić

Kisić Una i Olivera Kadić su naše dugogodišnje vredne i tihe saradnice. Svoje karijere započele su u potpuno različitim odeljenjima i na različitim projektima, Una uglavnom kao programer PLC-ova u odeljenju za nadzorno-upravljačke sisteme, a Olivera kao programer DSP ploča u vojnom programu. Tokom niza godina menjali su se projekti, brojni razvojni alati i okruženja, da bi im se ove godine ponovo ukrstili putevi u zajedničkom naporu da u izuzetno kratkom roku naprave softverski paket sistema balističkog analizatora. Njih dve su i ovom prilikom pokazale da su univerzalno upotrebljivi igrači odani svom timu. A kada već pređemo na sportski rečnik možemo to reći i na drugi način, da su skoncentrisane u odbrani, neumorne na sredini terena i opasno posvećene u napadu. U napadu na svaki posao koji se ispreči konačnom uspehu tima za koji igraju.

Svojim nesebičnim angažovanjem na realizaciji softvera sistema balističkog analizatora ali još više prethodnim radom u brojnim projektima, obe su preporučile sebe za ovogodišnje institutsko priznanje.

Nagrada se dodeljuje Uni Kisić i Oliveri Kadić za profesionalnost i vredan rad, kao i nesebično zalaganje na realizaciji softverskog rešenja za Sistem balističkog analizatora.

 


 milan-milanovic-6455597

Milan Milanović

Milan Milanović je član našeg kolektiva nešto više od tri godine. Svoju svestranost, temeljnost i kvalitet pokazao je radeći na zadacima koji se tiču svih faza razvoja i proizvodnje uređaja i sistema na više projekata u prethodnim godinama, kao što su razvoj i proizvodnja uređaja za prenos signala distantne zaštite, kontrolerski moduli za klijenta iz Amerike, LAM Research itd.

Rešavao je vrlo različite probleme, ali je svima pristupao na isti način – temeljno, sistematično, analitično i nadasve vrlo strpljivo… Zadaci su bili prilično različiti i mnogih se, treba naglasiti, prihvatio samoinicijativno:

  • razvoj hadrvera,
  • realizacija štampe,
  • razvoj embedded softvera,
  • podizanje proizvodnih procedura,
  • aktivno učešće u unapređivanju kvaliteta rada itd.

Ove godine je tome dodao i pokazan izuzetan kvalitet u svim fazama realizacije novih sistema:

  • uređaja za grupnu zaštitu za Vojsku Srbije i
  • novog proizvoda (čiji je razvoj u toku) za Železnice Srbije,

i time zaslužio još jednom zahvalnost i poštovanje koje mu ovim putem iskazujemo!

Nagrada se dodeljuje Milanu Milanoviću za svestrano zalaganje, savesnost i profesionalnost u radu na projektima IMP-Telekomunikacije.