ugovorbosna1-8671670Institut „Mihajlo Pupin“ iz Beograda i BS Telecom Solutions iz Sarajeva izvršiće isporuku i montažu opreme za zatvoreni sistem naplate putarine na završenoj deonici autoceste Jošanica-Kakanj u Bosni i Hercegovini, rešeno je današnjim potpisivanjem ugovora u JP ”Autoceste Federacije BiH”.

Posle dugog perioda neizvesnosti i nekoliko pokušaja da se tender za nabavku zatvorenog sistema za naplatu putarine privede kraju, u četvrtom pokušaju, posao je dobio konzorcijum iz Srbije i BiH u konkurenciji nekoliko regionalnih i evropskih kompanija. Radovi će se izvoditi na četiri naplatna mesta, i to: Jošanica, Visoko, Podlugovi i Montažno-demontažno NM Kakanj. Očekuje se da posao bude završen za četiri meseca.

Ovo je još jedan izvozni posao Instituta na izgradnji sistema za naplatu putarine u poslednjih par godina. Nakon angažovanja u regionu i na afričkom tržištu dobili smo priliku da ponovo pokažemo efikasnost i pouzdanost sistema koji je razvijen u Pupinu. Sada već sa sigurnošću možemo reći da se Institut vraća na svetsko tržište gde ima brojne reference u oblasti sistema za upravljanje saobraćajem.