image002-8948126

Modernizacija telekomunikacionog sistema „Elektrovojvodine“
Ugovor sa „Motorolom“ i Institutom „Mihajlo Pupin“

Kako bi se modernizovao telekomunikacioni sistem radio-veza (druga faza) za prenos govornih podataka „Elektrovojvodine“, kao i pouzdan prenos važnih informacija za funkcionisanje elektroenergetskog sistema, danas je potpisan novi ugovor sa „Motorolom“ vredan oko dva miliona evra. Novi sistem će biti u upotrebi za dvanaest meseci.

U ime „Elektrovojvodine“ ugovor je potpisao direktor Privrednog društva dr Tihomir Simić, a u ime „Motorole“ Arie Ansel, direktor „Motorole“ za jugoistočnu Evropu. Ugovor sa „Motorolom“ predviđa isporuku opreme za potrebe Elektrodistribucija Pančevo, Subotica i Novi Sad, odnosno nove radio-stanice, radio-linkove i novu opremu za 13 dispečerskih centara.

Prednosti digitalnog dvosmernog radio sistema su jasnija glasovna komunikacija, veći kapacitet za prenos podataka sa prenosom govora, duža autonomija i lociranje radio stanice na terenu koje omogućava kontrolu kretanja ekipa na terenu, efikasno upravljanje ekipama pri pogonskim događajima, kao i signalizacija prilaska ekipa objektima pod naponom.

Ugovor sa Instituom „Mihajlo Pupin“ predviđa dalju modernizaciju u povezivanju centara upravljanja sa trafostanicama 110/h kV. Predviđa se i povećanje protoka telekomunikacionih linkova za oko 40 elektroenergetskih objekata. Vrednost ovog ugovora je oko 650.000 evra. U ime Instituta ugovor je potpisao direktor Milenko Nikolić, a u ime „Elektrovojvodine“ dr Tihomir Simić, direktor Društva.

-Obezbeđivanje maksimalno efikasnog, bezbednog i funkcionalnog rada svih organizacionih delova „Elektrovojvodine“, ostaje trajan prioritet u razvoju kompanije i u 2012. godini, ali i u narednom vremenu. Nastavljamo da ugrađujemo sva vrhunska dostignuća u naš poslovni sistem. Time „Elektrovojvodinu“ pripremamo za buduću deregulaciju tržišta energije, a istovremeno dovodimo sebe u poziciju prepoznatljivog strateškog partnera za sve kompanije koje će na prostoru jugoistočne Evrope u budućnosti investirati i plasirati svoj kapital u „Elektroprivredu Srbije“– izjavio je Simić po potpisivanju ugovora.


 

Izvor: Elektroprivreda Srbije, Br.427/11