sajam_pozar-5635214

Institut „Mihajlo Pupin“ i „IMP-Telekomunikacije“ po prvi put nastupaju na sajmu 112 EXPO. Ovaj sajam se održava od 14. do 17. septembra i namenjen je predstavljanju sredstava i rešenja za zaštitu od požara, poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata i, uopšte, svega što je u vezi sa reagovanjem u vanrednim situacijama.

Na izložbenom delu manifestacije učestvuje preko 70 izlagača iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Republike Češke, Italije, Austrije i Nemačke, a sajam prate i brojni stručni skupovi i predstavljanja.

Nastup Instituta je usmeren na plasiranje sistema za Osmatranje, obaveštavanje i uzbunjivanje, namenjenog nadzoru nad potencijalnim opasnostima koje mogu ugroziti stanovništvo na određenoj teritoriji i koji, na osnovu prikupljenih informacija i podataka, vrši obaveštavanje javnosti o nastanku i prestanku opasnosti, a ako ima potrebe, vrši opšte, delimično ili selektivno uzbunjivanje.

IMP-Telekomunikacije, zajedno sa firmom Zesium, predstavljaju projekat pod nazivom: „Integrisani sistem za detekciju požara u prirodi“. Ovaj sistem na kreativan način objedinjuje savremene komunikacione i informacione tehnologije poput bežičnih senzorskih mreža (WSN), geografskog informacionog sistema (GIS), baza podataka i kriptografije (zaštite) podataka stvarajući efikasan sistem zaštite i prevencije od požara na određenoj teritoriji Procena je da se korišćenjem ovakvog rešenja obim požara može smanjiti za čak 60%. Ovaj projekat će javnosti biti predstavljen i na stručnom skupu u maloj sali Hale 4 u četvrtak, 9.9.2010. u 12 sati.

Radno vreme Sajma je od 10 do 17 sati, a za posetu stručnim skupovima obavezna je prethodna najava na e-mail: 112@sajam.rs i potvrda registracije od strane Beogradskog sajma.

Svi poslovni posetioci imaju besplatan ulazak na sajam uz ostavljenu vizit kartu ili popunjen upitnik za registraciju na ulazu u sajamsku halu (jedino se plaća parking).

Pozivamo sve poslovne prijatelje da posete naš štand br. 1123 u Hali 1.