U četvrtak, 27.10.2022. Institut “Mihajlo Pupin” su posetili predstavnici preduzeća JP “Autoputevi” Republike Srpske, direktor mr Slobodan Stanarević i Nemanja Karanović, rukovodilac Službe za informaciono tehnološke sisteme (ITS) u Kabinetu direktora.

Osnovni cilj posete je bio da se predstavnici JP “Autoputevi” Republike Srpske bolje upoznaju sa oblastima rada i razvoja Instituta “Mihajlo Pupin”, sa posebnim osvrtom na mogućnosti saradnje u oblasti razvoja sistema naplate putarine u Republici Srpskoj.

Goste je primio generalni direktor Instituta “Mihajlo Pupin”, dr Nikola Tomašević sa saradnicima, ekspertima u oblasti informaciono tehnoloških sistema (ITS), direktorom “IMP – Računarski sistemi” Vladimirom Simeunovićem, pomoćnikom direktora “IMP – Automatika”, Meri Damnjanović-Kamhi i rukovodiocem odeljenja za naplatne sisteme i upravljanje saobraćajem, Danilom Batinićem. Fokus razgovora je bio na izazovima u oblasti projektovanja, proizvodnje, instalacije i održavanja sistema za naplatu putarine.