LOD2 webinar series je serijal mesečnih besplatnih predavanja o alatima i uslugama Linked Open Data u vezi sa projektom LOD2, LOD2 Stack i Linked Open Data Životnim Ciklusom.

11 snimljenih webinar tutorijala, koji su sada dostupni, obuhvataju većinu Linked Open Data softverskih alata, kao što su SILK linking framework, semantički  OntoWiki, skladište podataka Virtuoso triple store  server ili PoolParty Semantic Information management Suite. Opšta predavanja, kao što je na pr. „Linked Data Management“, se takođe mogu naći u webinar repozitorijumu koji je dostupan na LOD2 websajtu: http://lod2.eu/BlogPost/webinar-series.

 

Sledeći webinar je o drugom izdanju  LOD2 Technology Stack-a:

Tema:                                                         The 2nd release of the LOD2 Stack
Prezentuje:                                               Tenforce, Belgium
Kada:                                                          12.decembar, 2012, 16.00
Informacije i registracija:                      http://bit.ly/lod2-webinar-dec2012

 

Slede besplatni webinari od strane Zemante u januaru 2013, Univerziteta u Manhajmu o Spotlight-u u februaru i  Open Knowledge Foundation (OKFN) o portalu publicdata.eu i CKAN u martu 2013.

Molimo Vas da nam se pridružite na besplatnim LOD webinarima, ako ste zainteresovani za Linked (Open) Data principe i mehanizme, LOD alate i usluge i konkretne slučajeve koji se mogu realizovati korišćenjem LOD-a!