Konferencija u okviru projekta POLICY ANSWERS

Konferencija u okviru projekta POLICY ANSWERS, pod nazivom „Policy Dialogue on Aligning Priorities in the Western Balkans“ – WB Vision 2023, održana 13. septembra u Sarajevu u prostoru GreenPark Space, imala je značajan uticaj na odgovore politika među predstavnicima ekonomija Zapadnog Balkana sa predstavnicima Evropske komisije (EC) i stručnjacima iz obe regije, Zapadnog Balkana i EU u tri tematske oblasti: digitalizacije, ekologije i zdravstva.

Na konferenciji je prisustvovalo oko 150 učesnika iz 19 evropskih zemalja. Ovaj događaj takođe je pružio izvrsnu priliku za podsticanje dijaloga i saradnje između predstavnika ekonomija Zapadnog Balkana i evropskih partnera, rezultirajući organizacijom 38 bilateralnih sastanaka. Konferencija je bila centralna tačka, a pratile su je i dve radionice (14. i 15. septembra) koje su bile posvećene istraživačkim infrastrukturama i mobilnosti istraživača.

 

Institut Mihajlo Pupin aktivno je učestvovao u organizaciji konferencije, a takođe je Sanja Popović Pantić, rukovodilac Centra za istraživanje razvoja nauke i tehnologije, uspešno moderirala sesiju pod nazivom “ DIGITAL TRANSFORMATION – Shaping the Western Balkans Digital Future „. Takođe, na konferenciji su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, zajedno sa drugim zainteresovanim učesnicima iz Srbije.

Više informacija o samoj konferenciji i angendi možete pogledati na: https://eu-wb-policy-dialogue-stakeholder.b2match.io/