Šta je Evropska mreža preduzetništva?

Evropska mreža preduzetništva (Enterprise Europe Network)

U cilju efikasnog i efektivnog iskorišćavanja potencijala malih i srednjih preduzeća na jedinstvenom evropskom tržištu, Evropska komisija je 2008. godine formirala Evropsku mrežu  preduzetništva – Enterprise Europe Network (EEN).

  • CIRNT je partner u srpskom konzorcijumu Evropske mreže preduzetništva.

_CIRNTEvropska mreža preduzetništva, je najveća evropska mreža za poslovnu podršku, nudi raznoliku pomoć malim i srednjim preduzećima u Evropskoj uniji i šire.
Preko 50 zemalja iz Evrope i sa drugih kontinenata je deo ove poslovne mreže.

U Srbiji je ova mreža oformljena i počela da radi 2009. godine zahvaljujući sredstvima Okvirnog programa za konkurentnost i inovativnost (CIP) i Evropske komisije.

EEN u Srbiji omogućava približavanje malih i srednjih preduzeća i naučno istraživačkih organizacija tržištima Evropske unije i ostalih zemalja članica.

 

Naše aktivnosti u okviru Evropske mreže preduzetništva:

Pružamo informacije o:

U cilju pružanja informacija:

Poslovna saradnja

Kako koristiti ovu uslugu:

Međunarodni poslovni susreti:

Kako koristiti ovu uslugu:

Posete kompanijama u inostranstvu:

Kako koristiti ovu uslugu:

Uslovi za korišćenje usluga:

Transfer novih tehnologija i znanja

Ponuda i tražnja tehnologija

U cilju promocije i internacionalizacije rezultata inovacionih aktivnosti srpskih preduzeća i inovativnih rezultata rada naučnoistraživačkih organizacija, izrađujemo profile njihovih tehnologija koje su objavljuje radi ponude zainteresovanima za saradnju kroz Bazu tehnologija EEN.

Saradnja se odvija prema sledećoj proceduri:

Podrška konkurentnosti i inovativnosti

Naš cilj je i da se preduzeća-klijenti i potencijalni klijenti (prvenstveno MSP) ohrabre i podstiču na saradnju sa drugim preduzećima iz mreže, izvan teritorije Srbije, kako bi poboljšali svoj konkurentski položaj, kao i tehnološki i inovacioni potencijal.

U okviru ovih aktivnosti pružamo

Partneri EEN konzorcijuma u Srbiji:

Na zvaničnom sajtu srpskog konzorcijuma www.een.rs možete naći veliki broj, redovno ažuriranih informacija ne samo o aktivnostima našeg konzorcijuma već i o mogućnostima za naučnu, tehničku ili komercijalnu saradnju sa preduzećima iz Evropske unije i šire.

Institut Mihajlo Pupin je 2009. godine potpisao memorandum o razumevanju sa Udruženjem poslovnih žena Srbije (www.poslovnezene.org.rs)   tako da su, brojnim preduzećima članica UPŽ već pružene usluge EENS, a desetak profila tehnologija čiji su autori i/ili vlasnici žene promoviše se za saradnju u EEN.

Za više informacija možete nas kontaktiranti na e-mail: een@pupin.rs