Dr Sanja Popović Pantić dobitnica priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

Dr Sanja Popović Pantić, naučni saradnik Instituta „Mihajlo Pupin“ i predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, dobitnica je nacionalnog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ kao naj-poslovna žena godine.

 U obrazloženju za dodelu nagrade navodi se da je prepoznat doprinos dr Sanje Popović Pantić u unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije, kao i vizija sa kojom već devetnaest godina uspešno vodi Udruženje poslovnih žena Srbije.

- Zahvalna sam što se moj rad i vizija prepoznaju i na ovaj način. Mislim da je dodeljivanje ovakve nagrade dokaz da je imidž ženskog preduzetništva, kao pretežno socijalne kategorije, promenjen na način da odgovara realnosti.  A realnost je da je žensko preduzetništvo jedan od ključnih faktora ekonomskog rasta i razvoja Srbije.  Zato mi i dodatno predstavlja čast da primim nagradu koja se dodeljuje istaknutim stvaraocima i uglednicima, a koja nosi ime jednog od čuvenih dobrotvora, ali i preduzetnika koji je u svoje vreme bio ono što su danas najugledniji privrednici Srbije – izjavila je dr Sanja Popović Pantić.

Svečana dodela priznanja održana je 7. aprila u Matici Srpskoj u Novom Sadu.