3a-6186266

Poslovno udruženje “Elektromašinogradnja”, čija je članica IMP-Automatika, i ove godine je nastupalo na Međunarodnom sajmu energetike, od 16. do 18. oktobra ali u nešto izmenejnom sastavu. Po prvi put posetiocima su se predstavile nove članice: Energotehnika Južna Bačka, Izoprogres, Feromont oprema, i Via ocel.

dsc_0033a-5112263

Nakon otvaranja manifestacije štand je posetio ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, gde ga je dočekao i ukratko predstavio rad Udruženja direktor IMP-Automatika mr Milenko Nikolić.

 4a-1855956

Već tradicionalno, na štandu Udruženja održana je, šesti put, Studentska radionica pod nazivom “Studenti  energetike i razvojni izazovi energetskog sektora” na kojoj su studenti Elektrotehničkog fakulteta, Mašinskog fakulteta i Rudarskog fakulteta iz Beograda i Fakulteta inženjerskih nauka iz Kragujevca izložili najuspešnije akademske projekte/master radove iz protekle školske godine, a koji svojom tematikom odgovaraju delatnosti članica PU „Elektromašinogradnja“. Nakon prezentacije autorima najboljih studentskih radova su uručene novčane nagrade i diplome PU “Elektromašinogradnja”.