obuka2-5971013

U periodu od 10. do 23. septembra 2013. godine u poseti Institutu je bila visoka delegacija iz Javnog preduzeća OEBK, koja upravlja mostom Maršal Mobutu u mestu Matadi u Demokratskoj Republici Kongo. Šef delegacije je bio generalni direktor OEBK gospodin Modero Matondo.

Predmet posete je bio fabrički prijem opreme Sistema za video nadzor za most Maršal Mobutu. Realizacija Sistema za video nadzor je drugi deo ranije sklopljenog ugovora za izradu, isporuku i puštanje u rad Sistema za naplatu mostarine i Sistema za video nadzor. Prvi deo ugovora koji se odnosio na isporuku, montažu i puštanje u rad sistema za naplatu mostarine je završen još 2009. godine, sa uspehom funkcioniše i prema informacijama dobijenim od korisnika sistema, doneo je velike uštede i značajno povećanje prihoda Javnom preduzeću OEBK koje upravlja mostom.

dodela-sert-2334618

Fabrički prijem Sistema za video nadzor je obavljen na zadovoljstvo obe strane. Naručilac je bio izuzetno zadovoljan prezentacijom opreme koja je spremna za isporuku i demonstracijom rada sistema.

U sklopu posete obavljen je i početni kurs za rukovanje sistemom za video nadzor, kao i napredni kurs za održavanje sistema za naplatu mostarine. Obuka je obavljena kvalitetno i nakon uspešno položenog testa polaznicima oba kursa su uručeni sertifikati.

U toku boravka delegacije OEBK organizovana je poseta sistemu za naplatu putarine u Šimanovcima, a zatim i DC Elektrovojvodine, gde je prikazan najsavremeniji SCADA sistem realizovan od strane IMP-Automatika. Poseta objektima je organizovana radi prezentacije mogućnosti Instituta „Mihajlo Pupin“ u projektovanju i realizaciji složenih nadzorno-upravljačkih sistema koji uključuju i sisteme za video nadzor.

Gosti iz DR Konga su bili izuzetno impresonirani realizacijama Instituta i izrazili spremnost da nastave obostrano korisnu saradnju između naše dve firme, pre svega u realizaciji već ugovorenog posla, a zatim izrazili spremnost da Institut „Mihajlo Pupin“ angažuju na mnogim budućim poslovima u DR Kongu.

 kalemegdan-3-8038653