U okviu projekta „Building the Serbian Electromagnetic Compatibility Quality Infrastructure”, koji finansira Evropska Unija u okviru RSEDP 2 programa, u Novom Sadu je 02. i 03. decembra 2011. održan dvodveni trening namenjen projekt menadžerima za elektronske proizvode i dizajn inženjerima za elektronske proizvode u svim sektorima. Na treningu je, tokom oba dana, bilo prisutno 55 polaznika. Trening  je održan u prostorijama Poslovnog inkubatora Novi Sad.

emc-ns-7698209Tokom treninga obradjene su teme vezane za CE znak i kako doći do njega, Tehničko zakonodavstvo- novi pravni okvir, kao i deo koji se odnosio na menadžment, kvalitet I upravljanje. Ovaj deo treninga realizovali su predstavnici ADQM, Ministarstva ekonomije I regionalnog razvoja i Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva „Beograd“.

emc-ns2-8790550Poseban stručni deo treninga, vezan za konkretnu EMC regulativu, realizovao je gospodin Tim Williams, ELMAC Services, UK. Nosilac projekta „Building the Serbian Electromagnetic Compatibility Quality Infrastructure“ je Institut Mihailo Pupin, a partneri na ovom projektu su Regionalni centar za razvoj MSPP „Beograd“, ICT NET klaster i Elektrotehnički fakultet Beograd.