U okviru projekta “Building the Serbian Electromagnetic Compatibility  Quality Infrastructure”, koji finansira Evropska Unija u okviru RSEDP 2 programa, u Beogradu je 30. novembra i 01. decembra 2011. održan dvodnevni trening namenjen projekt menadžerima za elektronske proizvode i dizajn inženjerima za elektronske proizvode u svim sektorima. Na treningu je, tokom oba dana, bilo prisutno 82 polaznika. Trening je realizovan u prostorijama Centra lepih umetnosti „Guarnerius“ Beograd.

emc-bgd-2095863U okviru treninga obradjene su teme vezane za CE znak i kako doći do njega, Tehničko zakonodavstvo- novi pravni okvir, kao i deo koji se odnosio na menadžment, kvalitet I upravljanje. Ovaj deo treninga realizovali su predstavnici ADQM, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva “Beograd”.

emc-bgd2-5943418Poseban stručni deo treninga, vezan za konkretnu EMC regulativu, realizovao je gospodin Tim Williams, ELMAC Services, UK. Nosilac projekta “Building the Serbian Electromagnetic Compatibility Quality Infrastructure” je Institut Mihailo Pupin, a partneri na ovom  projektu su Regionalni centar za razvoj MSPP “Beograd”, ICT NET klaster i Elektrotehnički fakultet Beograd.

emc-bgd3-1646995