U okviru projekta “Building the Serbian Electromagnetic Compatibility  Quality Infrastructure” koji  finansira Evropska Unija u okviru RSEDP programa, u Nišu je 28. i 29. novembra 2011. održan dvodveni trening. Trening  je bio  namenjem  projekt menadzerima  za  elektronske proizvode i dizajn inženjerima za elektronske proizvode u svim sektorima. Na treningu je, tokom oba dana, bilo prisutno 78 polaznika.emc-nis-7302030

U okviru dvodnevog treninga obradjene su teme vezane za Ce znak i kako doci do njega, Tehnicko zakonodavstvo- novi pravni okvir, kao i deo koji se odnosio na menadzment, kvalitet i upravljanje. Ovaj deo treninga realizovali su predstavnici ADQM, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Beograd.

emc-nis2-5574408Poseban stručni deo treninga, vezan za konkretnu EMC regulativu, realizovao je gospodin Tim Williams, ELMAC Services, UK. Nosilac projekta “Building the Serbian Electromagnetic Compatibility Quality Infrastructure” je Institut Mihailo Pupin, a partneri na ovom  projektu su Regionalni centar za razvoj MSPP “Beograd”, ICT NET klaster i Elektrotehnički fakultet Beograd.