energ2010_1-2379408Zajedničkim nastupom 13 članica Konzorcijuma za konsalting i inženjering u energetici na Međunarodnom sajmu Energetika predstavljeni su potencijali srpskih firmi i instituta u ovoj oblasti. Sa našim preduzećem IMP-Automatika štand su delili ATB Sever, Goša FOM, Goša Montaža, Energoprojekt Entel, Energoprojekt Oprema, Kolubara Metal, Rudnap Group, Rudnap Group Minel kotlogradnja, Institut „Nikola Tesla“, Termoelektro-Enel, Termoelektro i Feromont inženjering.

energ2010_2-3888248

Na Beogradskom sajmu su paralelno otvorene dve sajamske manifestacije – energetika i ekologija koje, po rečima Petra Škundrića, ministra rudarstva i energetike u Vladi Srbije, spadaju u najvažnije delatnosti savremenog sveta jer je prioritet današnjeg društva obezbeđivanje dovoljne količine energenata u zdravoj životnoj sredini. Iako su oba sajma po svom karakteru međunarodna na njima su preovlađivale domaće firme, što je takođe u skladu sa opredeljenjem Vlade da se šanse za poslove u ovoj oblasti daju prvenstveno domaćim firmama.

Dodatna prilika za uspostavljanje poslovnih kontakata, razmenu iskustava i ugovaranje poslovne saradnje je bio i bogat stručni prateći program ovogodišnjeg sajma.