idvor09-3741781Na svečanoj večeri u O.Š. „Mihajlo Pupin“ u Idvoru Dubravka Nikolić i mr Srđan Vračar, predstavnici Instituta „Mihajlo Pupin“, uručili su Melaniji Zakić i Vanji Buliću, đacima generacije, odluke o stipendiranju daljeg školovanja. U znak zahvalnosti, Melanija i Vanja poklonili su Institutu školski crtež Mihajla Pupina i u posveti se obavezali da će opravdati ukazano poverenje.

Tako je nastavljena praksa iz 2007. godine da Institut stipendira najbolje i najdarovitije učenike, male maturante iz idvorske osnovne škole. Prošle godine akcija je izostala zbog toga što ni jedan osnovac nije poneo titulu đaka generacije, ali su zato ove dva učenika svojim rezultatima zaslužila da budu nagrađena. Poslovodni odbor Instituta je zato odlučio da im se dodele dve stipendije.

Na prelepoj svečanosti smo imali priliku i da se uverimo da Institut ovim stipendijama pruža snažan podstrek deci iz Idvora da vredno uče i nastavljaju dalje školovanje, sledeći put uspeha slavnog naučnika Mihajla Pupina.

Manifestaciju je pratila lokalna televizija.

Pre maturske svečanosti, uz druženje sa domaćinima, predstavnici Instituta obišli su Dom kulture, Muzej, rodnu kuću Mihajla Pupina i parohijski dom.