Na sastanku Organizacionog odbora savetovanja “Energetika 2008.“ doneta je odluka da se ustanovi i redovno dodeljuje nagrada za izuzetan ostvareni doprinos u razvoju energetike u Srbiji. Prve nagrade su uručene 24. marta ove godine, prilikom otvaranja savetovanja „Energetika 2009.“ na Zlatiboru. Plakete Saveza energetičara Srbije, dodeljene su radnom timu inženjera – specijalistima preduzeća “IMP-Automatika“, d.o.o. i Privrednog društva Termoelektrane “Nikola Tesla“, Obrenovac u sastavu:

    1. Bojan Papić, dipl.inž.el. – IMP Automatika
    2. Nebojša Panjevac, dipl.inž.el. – IMP-Automatika
    3. Dr Željko Đurović, dipl.inž.el. – IMP-Automatika
    4. Vasilije Jovanović, dipl.inž.el. – IMP-Automatika
    5. Mihajlo Nikolić, dipl.inž.maš. – TE “Nikola Tesla“
    6. Glišo Klasnić, dipl.inž.el. – TE “Nikola Tesla“
    7. Zvezdan Karić, dipl.inž.el. – TE “Nikola Tesla“
    8. Ljubiša Mihajlović, dipl.inž.el. – TE “Nikola Tesla“
    9. Sava Bezmarević, dipl.inž. – TE “Nikola Tesla“
    10. Ivan Vukosavljević, dipl.inž. – TE “Nikola Tesla“
    11. Željko Gagić, dipl.inž. – TE “Nikola Tesla“

      Rezultati naučnoistraživačkog rada Instituta “Mihajlo Pupin“, godinama unazad se realizuju i implementiraju preko proizvodno-uslužnih preduzeća u sastavu Instituta ili drugih domaćih preduzeća.

      Projektovana rešenja, softver, proizvedena, isporučena i ugrađena oprema, testiranje i puštanje u rad računarskih nadzorno-upravljačkih sistema termoenergetskih blokova u sastavu Privrednog društva Termoelektrane “Nikola Tesla“ rezultat su zajedničkog rada, dostignutog stepena razvoja softvera, osvajanja proizvodnje elektronske opreme i zalaganja i entuzijazma inženjera preduzeća “IMP-Automatika“ i PD Termoelektrane “Nikola Tesla“-Obrenovac.

      Kvalitet ugrađenog softvera i opreme i povećana pouzdanost i energetska efikasnost termoenergetskih blokova u svim elektroprivrednim objektima koji su modernizovani u poslednjih nekoliko godina, najbolji su dokaz značaja i izuzetnog doprinosa ovog radnog tima u razvoju energetike Srbije – zbog čega im je i dodeljena Plaketa energetičara Srbije.

      IMP-Automatika je bronzani sponzor ovogodišnjeg savetovanja, tako da je u okviru izložbe, na našem štandu, predstavljen kompletan program i dostignuća preduzeća u oblasti energetike.