alzir-9836205

U poseti našem Institutu od 14. do 22. decembra boravila je visoka alžirska delegacija predvodjena direktorom kancelarije generalnog sekretarijata Ministarstva javnih poslova g. Mahiddine Mohamedom. U sastavu delegacije su bili g. Ghozali Ahmed Rafik, g. Elaraba Ziane Kamel, i g. Touahria Youssef, predstavnici alžirske putne privrede, koji su u Beograd došli na poziv Instituta da bi se upoznali sa našim sistemom za naplatu putarine i inteligentnim transportnim sistemima.

U toku boravka gosti su imali prilike da se detaljno informišu o teorijskim osnovama i konceptu, arhitekturi i funkcijama sistema za naplatu putarine, kao i da prilikom obilaska naplatnih stanica vide kako sistem radi u realnim uslovima.

Alžirska delegacija je, u okviru posebno organizovane prezentacije u Institutu, izložila planove izgradnje mreže autoputeva u Republici Alžir u narednom periodu. Ovoj prezentaciji su, osim domaćina, prisustvovali i predstavnici JP „Putevi Srbije“, Ministarstva za infrastrukturu i najvećih projektantskih i gradjevinskih kompanija Srbije zainteresovanih da se uključe u poslove izgradnje putne infrastrukture koji se otvaraju na Alžirskom tržištu.

U toku boravka alžirsku delegaciju, predvodjenu ambasadorom Republike Alžir u Srbiji gospodinom Abdelkader Mesdoua, je primio i gospodin Božidar Djelić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku.