poseta_indije-1518308

Institut je u utorak 8. aprila posetila delegacija iz Indije predvodjena ambasadorom Indije u Srbiji gospodinom Ajay Swarupom.

U delegaciji su bili rukovodioci indijske korporacije ITC Infotech. Ova kompanija je deo indijskog konglomerata ITC Ltd. ICT je jedna od najvećih svetskih kompanija i prema Forbsovom časopisu medju 50 najboljih u Aziji i medju najrenomiranijim svetskim kompanijama i najcenjenijim kompanijama prema magazinu “Business Today“.

ITC Infotech kombinuje iskustvo stečeno u raznim privrednim granama sa najnovijim tehnološkim dostignućima da bi svojim klijentima isporučio rešenja u četiri sektora: Bankarstvo, finansije i osiguranje; Roba široke potrošnje i maloprodaja; Proizvodnja; Turizam i saobraćaj. Gosti su upoznati sa delatnošću Instituta, načinom rada i referencama, naročito u privrednim oblastima u kojima su programi naših kompanija komplementarni, kao i potencijalima Instituta i naših stručnjaka kada su u pitanju mogućnosti za saradnju.

Ekonomska saradnja sa Indijom je iz godine u godinu sve intenzivnija. Tako Indija u Srbiju izvozi kafu, čaj, začine, hemijske proizvode, tekstil, Maruti automobile, skutere, odeću i obuću, a iz Srbije uvozi uglavnom medicinsku opremu, lekove i plastiku.